Een uiterst vriendelijke en behulpzame jongedame legt uit dat kumpir van oorsprong een Turks gerecht is. De bereiding gebeurt ter plekke en is helemaal te volgen: een grote gepofte aardappel wordt doormidden gesneden en met boter en geraspte kaas gepureerd - nog in de schil. Dit "bedje van puree" wordt rijkelijk belegd met sausjes en groentes naar keuze uit de salad bar. Bonen, mais, augurkjes, pepertjes, rode kool salade, etc, etc. Het resultaat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook heerlijk, en meer dan genoeg als lunch. Voor wie iets anders wil, is er ook falafel, friet en pitabroodjes.
Er is aardig wat
aanloop, zo te zien vooral van winkelend mediterraan publiek. De soms wat
traditionele hoofddoekjes van de clientèle vormen een contrast met het moderne
interieur, maar gezellig is het er zeker.
Wat een beetje
verwarrend is, is dat zowel de website als het foldertje claimen dat ze vegetarisch
zijn, maar dat er ook tonijn of kip als vulling op de kumpir te krijgen is. Nu zijn er vele definities van vegetarisch
mogelijk, maar buiten Frankrijk dacht ik dat het niet gebruikelijk was
vegetarisch te zien als "alles behalve koe en varken". Niet getreurd, we laten de kip en tonijn
gewoon links liggen. En we komen zeker nog eens terug.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten