Hoewel ik al vaak
in India geweest was, was de deelstaat Gujarat in 2017 nieuw en verrassend
anders. Dat gold ook voor het eten. Gujarati thali is een klasse apart tussen
de noord Indiase thali's. Een roestvrijstalen schaal met daarop allemaal kleine
bakjes met heerlijke gerechten, curries, masala's, dry dishes. De
allerlekkerste heb ik bij de Geeta Lodge gegeten, maar er zijn meerdere
uitstekende plekken in town. De eerste lunch zochten we meteen nadat we
met anderhalve dag vertraging in Junagath waren aangekomen.
Uit mijn dagboek in januari 2017:
"Intussen was het half drie en hoogste tijd voor de lunch. Een wandeling naar een strip tegenover het station waar een fameus thali restaurant zat, Geeta Lodge. En het maakte die faam helemaal waar. Zogauw we zaten werden vier borden neergezet, en kwamen de verschillende obers langs om de verschillende bakjes te vullen met curries, groente, dhal en chappatti. Toen de chappatti op was kwam de rijst. En alles werd voortdurend bijgevuld. Maar het belangrijkste was hoe ongelooflijk lekker het was. Begrijpelijkerwijs was het een komen en gaan en stond buiten soms zelfs een korte rij."
Geen opmerkingen:
Een reactie posten