maandag 21 maart 2016

Bos en Lommer (6) Kiosk Caribou voor uw rolkofferontbijt

Over de moeizame invulling van de kiosken in West is al veel geschreven. Wat begon als een goed idee, verzandde in slechte uitvoering en vergunningen.

Des te blijer zijn we dat de kiosk op hoek van de Haarlemmerweg en de Bos en Lommerweg langzaam op gang aan het komen is. Het was lang wachten. We liepen er al vaak langs, zagen dat hij werd opgebouwd, werd ingericht, dat er een menukaart aan de muur kwam, maar open troffen we hem nooit.

Tot nu. Nog niet iedere dag de hele dag, maar er is vooruitgang. Een modern strak interieur, wat toch warm aandoet met de stoere toonbank van donker hout en zwart steen. Vers geperste sapjes, koffie, broodjes en enkele warme gerechten – goed voor ontbijt en lunch. De broodjes die we nemen zijn een ware maaltijd op zich, prima geserveerd, maar geen culinaire hoogstandjes.

Alles is biologisch, onopvallend ook vegetarisch en naar wens veganistisch. Opmerkelijk genoeg blijkt dit vooral aan te slaan bij de rolkofferbrigade. Het zijn de Amerikaanse airbnb gasten die het grootste deel van de cliƫntele vormen.

Als het dadelijk mooier weer wordt en de vergunning voor het terras er is, zou het ook wel eens een leuk pleintje kunnen worden voor bewoners en werkers uit de buurt.

Dus het wachten gaat nog even verder.

Amsterdam, 21 maart 2016
 

Meer Bolo blogs 

Lees hier meer Bos en Lommer koffie- en lunch-reviews


1 opmerking:

WP Peter zei

Per heden is kiosk Caribou gesloten.