woensdag 4 november 2015

Bos en Lommer (3) Degelijkheid is een kwaliteit

Volgens de definitie “kwaliteit is het uitsluiten van toeval” is Meram een topper. Degelijk, netjes, verzorgd, smakelijk, vriendelijk. Het eten, het interieur en de bediening zijn allemaal OK, zonder spectaculair te worden.

Meram is, behalve een regio in Konya, een Amsterdams-Turkse keten van restaurants met zes vestigingen verspreid over de hele stad (en twee in Rotterdam). We bezochten die tegenover het levendige Bos en Lommerplein rond lunchtijd. Buiten had meer dan 90% van de vrouwen een hoofddoekje om, binnen minder dan 10%. De clientèle leek zeer divers, en zelfs onze serveerster droeg daar toe bij met haar Spaans-Argentijnse roots.
Op de menukaart was het even zoeken naar de vegetarische opties, maar uiteindelijk vonden we er toch verschillende. We namen een paar tapas, een broodje falafel en een portie friet. Bij de tapas kwam heerlijk, vers, warm Turks brood met een fris yoghurt-munt-sausje. Het waren royale porties, dus we hadden er meer dan genoeg aan. Allemaal heel smakelijk, maar niet spannend. Dat kun je zowel als een voordeel als als een nadeel zien.


De zaak was modern-klassiek ingericht. Aangenaam ruimtelijk en rustig. Misschien iets geschikter voor een degelijke lunch dan voor een gezellig etentje.
De toiletten leken recent gerenoveerd. Niet in stijl met de rest van de inrichting, maar glimmend zwart-witte tegels, moderne wastafels met  gadgets als de in de kraan geintegreerde handdroger waarvan de bediening niet een-twee-drie duidelijk was.

Al met al een prima lunch-plek waar een breed publiek zich senang kan voelen.

Amsterdam, 4 november 2015

Meer Bolo blogs 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten